גריל משפחתי

במיוחד במדינה חמה כמו מדינת ישראל, ארוחות "על האש" משפחתיות בימים השמשיים הן אחד הדברים הכי כיפים שאנחנו יכולים לעשות. בשביל שאירוע גריל יהיה מוצלח באמת, צריך להתכונן אליו כמו שצריך, להתארגן על ציוד מתאים ואיכותי, לרכוש כמויות בשר שיתאימו לכמות המשתתפים וכמובן לבחור משקאות ומאכלים נלווים שיתאימו לאווירה החגיגית. אם גם אתם רוצים להרים אירוע גריל משפחתי חגיגי, דעו שלא מדובר בפרויקט מורכב מדי. הנה מדריך קצר שיעזור לכם להתכונן לקראת האירוע הבא.

תקציב

קודם כל חשוב לקחת בחשבון את התקציב שלכם לכל האירוע. אם אתם מתכוונים להפיק אירוע גדול ובעיקר כזה בו הרבה מהסועדים הם ילדים, אין צורך להשקיע בבשר איכותי ויקר מדי. לעומת זאת, אירועים מצומצמים יותר לסועדים אניני טעם, דורשים השקעה קצת יותר גדולה בבחירת הבשר. זכרו כי בסופו של דבר האווירה היא חלק חשוב מאד וזה אומר שאם אתם מוגבלים בתקציב, אפשר לבחור בבשר קצת פחות יקר.

בשר

בלי קשר לתקציב, חשוב לומר כמה מילים על בחירת הבשר. כשמדובר באירועים למבוגרים, כדאי להשקיע בבשר איכותי כמו סטייקים, כבד אווז ונתחי פרגית טריים. לעומת זאת אם האירוע כולל הרבה ילדים, אפשר בהחלט לבחור בסוגים פשוטים יותר כמו קבבים, נקניקיות והמבורגרים. אגב, ארוחת בורגרים היא קונספט נחמד מאד. אתם יכולים להכין אותם לבד מבשר טחון או לקנות אותם מוכנים, לקנות לחמניות טריות ופשוט לתת לכל אחד להרכיב סנדוויץ' לפי הטעם.

גריל משפחתי

תוספות

בשביל להפוך כל ארוחת גריל למושלמת, חשוב לבחור בתוספות נכונות. סלטים הם בהחלט רעיון נפלא, אבל חשוב לא לבחור בסלטים כבדים במיוחד. סלט עגבניות טרי, סלט כרוב חמצמץ, חומוס או סלט מטבוחה הם רעיונות לא רעים בכלל. בנוסף, תוכלו לנצל את המנגל הדולק לטובת התוספות ולהכין פיתות קריספיות על האש, חציל צלוי עליו תוכלו לפזר טחינה או לצלות ירקות אחרים כמו עגבניות ופלפלים.

שתייה קלה ואלכוהול

ארוחת גריל היא ארוחה מיוחדת וכל ארוחה מיוחדת מצריכה משקאות מיוחדים שילכו איתה. בגזרת המשקאות הקלים, מושקאות מוגזים כמו קולה, ספרייט או סודה בהחלט יתאימו, אבל אם ממש בא לכם להשקיע, הכינו לימונדה קרה מלימונים טריים שתלך מצוין עם כל סוג אוכל שתגישו לשולחן. אם אתם רוצים להגיש אלכוהול, עדיף לבחור דברים קלים כמו בירות או מוחיטו ולא משקאות כבדים כמו וודקה.

 הגריל מן המושלם

לבסוף, חשבו היטב מי אתם רוצים שיהיה אמון על החלק החשוב ביותר בארוחה, הכנת הבשר על האש כמובן. רצוי כמובן לבחור במישהו בקיא ומקצועי ברזי הנפנוף והגריל, אבל יותר חשוב לבחור במישהו שאוהב לעשות את זה. לרוב זה הולך ביחד.

טיפ אחרון בנושא – מומלץ תמיד לצוות לגריל מן את הילדים הקטנים שרוצים לעזור כדי להכין כראוי את הדור הבא של המנפנפים.