השמירה על הבריאות והדאגה לגוף שלנו באמצעות צריכה של מזון בריא ומזין, היא משמעותית עבור מי שמעוניין לחיות חיים בריאים יותר ולהאריך ימים. בדיוק בגלל זה רבים מאיתנו מבינים את החשיבות הגדולה שבהימנעות ממאכלים מזיקים כמו סוכר ואוכל מטוגן ומשתדלים להפחית בהם כמה שפחות. לצד זאת, על מנת שנעניק לגוף שלנו את כל מה שהוא צריך, חשוב מאד להקפיד על צריכה של מזון איכותי הכולל מאכלים מכל חמשת אבות המזון, תוך הקפדה על צריכה של ויטמינים ומינרלים החיוניים לנו. בשנים האחרונות החשיבות של הסופר פוד, אותם סוגי מזונות המכילים שלל רכיבים חיוניים עלה לכותרות, ומתוך שלל הסוגים, נראה כי זרעי הצ'יה בהחלט תפסו מקום של כבוד. אם גם לכם יצא לשמוע עליהם ולא להבין בדיוק על מה מדובר והאם אכן כדאי למהר ולרכוש את הזרעים, אנחנו רוצים לעשות כאן מעט סדר בדברים ולהביא לכם מידע חשוב שיעזור.
מהם בעצם זרעי צ'יה?
השם המדויק יותר של זרעי הצ'יה הוא מרווה היספאנית ומדובר למעשה בצמח מסוג מרווה ממשפחת השפתניים והמוצא שלו הוא ממרכז ודרום אמריקה, בעיקר מגואטמלה ומקסיקו. הצ'יה הוא צמח חד שנתי שמגדלים באופן מסחרי בשביל הזרעים שלו, שניתן לצרוך כמו שהם או בצורת שמן שניתן להפיק מהזרעים. נכון לשנת 2008, היצואנית הגדולה ביותר של זרעי הצ'יה היא אוסטרליה. מי שמעוניין בכמות איכותית מספקת של זרעי צ'יה ולא מעוניין להכין מאכלים בעצמו, יוכל בהחלט להנות מתוספים ומוצרים איכותיים המכילים כמויות גבוהות של הזרעים. ניתן לקרוא על מוצרים מומלצים של זרעי צ'יה לפי הסקירה באתר ויטה פלוס ולהתרשם מהמגוון הרחב.
מה כל כך טוב בזרעי הצ'יה?
ובכן, בראש ובראשונה מדובר על מוצר דל בקלוריות, כך שגם מי שנמצא בעיצומה של דיאטה או סתם לא מעוניין לצרוך אוכל משמין, יכול בהחלט להמשיך ולהנות מהיתרונות של הזרעים. מעבר לכך במנה של שתי כפות זרעי צ'יה פחות או יותר, תמצאו לא פחות מ-11 גרם של סיבים תזונתיים, 4 גרם של חלבון איכותי מן הצומח ו-9 גרם של שומן חיוני שחמישה מתוכם הוא תרכובות שונות של אומגה 3. כמו כן, זרעי הצ'יה עשירים בוויטמינים ומינרליים חיוניים וחשובים. בין היתר הם מכילים אבץ, מגנזיום, זרחן, ויטמינים ממשפחת B1 ו-B2 ועוד. כך למעשה, צריכה של זרעי צ'יה על בסיס יומי יכולה להוות חלק משמעותי מצריכת הרכיבים התזונתיים החשובים לגוף.
מחקרים רבים קושרים את התכונות של זרעי הצ'יה למניעת מחלות מסוגים שונים כמו סרטן, שבץ מוחי, מחלות לב, וכן דיכאון וחרדה. כמו כן, לאחרונה מתברר כי צריכה של צ'יה באופן קבוע עשויה לסייע למי שמעוניין לרדת במשקל הודות לסיבים התזונתיים ולתחושת השובע שהיא מעניקה.
איך לשלב את הצ'יה במזון?
הנה רעיונות לכמה מתכונים קלים ופשוטים:
- מוזלי בתוספת צ'יה: פשוט מכינים את המוזלי שאתם מכירים ואוהבים ומוסיפים את זרעי הצ'יה. יכול להיות שלא תרגישו ממש הבדל בטעם, אבל הבוסט הבריאותי תקבלו בכל מקרה.
- מעדן תותים עם צ'יה: מכניסים לבלנדר כמות יפה של תותים, כוס מים, תמר אחד ושתי כפות של זרעי צ'יה. את הבלילה מכניסים למקרר ואפשר לאכול אחרי כמה שעות.
- ממרחים: אם אתם אוהבים להכין ממרחים בבית, תוכלו להוסיף להם בקלות את זרעי הצ'יה שיהפכו אותם לבריאים הרבה יותר.
בשורה התחתונה? זה זול, זה בריא ואפשר לשלב את זה בקלות במזון. שווה לנסות ולהתחיל להנות מהיתרונות הבריאותיים של זרעי הצ'יה כבר מעכשיו!