שיעול עם ליחה מהווה ללא ספק את אחד מהתסמינים הבולטים של מחלות החורף. אם אתם או הילדים סובלים מכך, יש מה לעשות בנידון, דרך שימוש בתרופות סבתא טבעיות. כל הפרטים – במדריך הבא.

טיפול בשיעול וליחה: שילוב בין הרפואה הקונבנציונלית לבין תרופות סבתא

שיעול עם ליחה נחשב לאחת ממחלות החורף הנפוצות ביותר. לא מעט הורים נאלצים להתמודד עם ילדים שמשתעלים כמו גם מוציאים ליחה שגורמת לחולשה, חום גבוה, כאבים בחזרה ועוד. נוסף לכך, מדובר במחלה מדבקת ולכן אם הילד חולה קיים סיכוי סביר כי גם אתם תידבקו. חשוב להבין כי מדובר במחלת חורף נפוצה שלרוב חולפת מעצמה, אולם לעיתים היא עשויה להחמיר עד לכדי דלקת ריאות.  נוסף לכך, לעיתים שיעול עם ליחה יכול להוות סימפטום לאסתמה של מאמץ. לכן, אם הילד שלכם סובל משיעול עם ליחה חשוב קודם כל לפנות לרופא ילדים לצורך אבחון וקביעת תוכנית טיפול, בייחוד אם השיעול נמשך מעל לשלושה שבועות. לרוב, הטיפול הרפואי כולל סירופים וכן תרופות אותן ניתן לקבל גם ללא מרשם רופא. לצד התרופות, ניתן בהחלט להיעזר בחוכמת ההמונים לטובת התמודדות עם התופעה, הן אצל ילדים בוודאי אצל מבוגרים.  מהן הטכניקות? להלן הפרטים:

שימוש באדים

תרופת סבתא שרבים מאיתנו מכירים עוד מתקופת הילדות היא מקלחת אדים שנועדה להקל על הגודש בגרון, ובהתאם לכך לעודד את הוצאת הליחה ופתיחת מעברי הנשימה. שימו לב כי צריך לשהות בחדר האדים למשך דקות ספורות בלבד, ולשתות מיד לאחר מכן מים. בנוסף ניתן להשתמש במכשיר אדים שמותאם לילדים.

תרופות סבתא נגד שיעול עם ליחה

צמחי מרפא

בתרבות המזרח נהוג להשתמש בצמחי מרפא כמו אקליפטוס ומרווה לטובת חיזוק המערכת החיסונית וכן סיוע להתמודדות עם מחלות נשימה, כמו שיעול עם ליחה. ניתן כיום לרכוש בכל חנויות הטבע צמחי מרפא בדמות שמנים בהם ניתן להשתמש דרך שימוש בדיפיוזר או דרך מריחה על העור. שימו לב כי לאור הביקוש ישנם לא מעט חיקויים ועל כן בדקו היטב כי אתם רוכשים את צמחי המרפא דרך חנות מקצועית ובעלת המלצות מוכחות בתחום. נוסף לכך, ניתן להשתמש במבער ולהניח אותו בחדר מחומם, לצורך פתיחה של דרכי הנשימה.

גרגור של מי מלח

אומנם מי מלח לא ירפאו את הזיהום אבל הם מצוינים לטובת ניקוי הגרון והרחקה של חיידקים. ממיסים חצי כפית של מלח ומוסיפים לתוך כוס עם מים חמימים או רותחים. מגרגרים את מי המלח למשך שתי דקות, ובמידה ומדובר בילדים השגיחו כי הם לא בולעים את התמיסה. רצוי לבצע את הגרגור לפחות פעמיים ביום, בהתאם לחומרת השיעול.

סירופ ביתי

רצוי להכין סירופ ביתי לטובת הקלה על תסמיני השיעול והליחה באמצעות חומרים שיש לכל אחד מאיתנו בבית: דבש, שורש ג'ינג'ר ובצל. מדובר בחומרי גלם שידועים בשל התכונות האנטי בקטריאליות החזקות שלהן, ועל כן דרך הסירופ הביתי הזה ניתן בהחלט להתמודד בצורה טבעית עם התסמינים של שיעול עם ליחה.

מיץ גזר

בגזר יש נוגדי חמצון גבוהים כמו גם ריכוז גבוה של ויטמין A שתפקידו הוא להגן על המערכת החיסונית, ועל כן הוא מהווה ויטמין חיוני אותו גוף האדם לא יכול לייצר בעצמו. מיץ גזר סחוט טרי אותו ניתן להכין בבית בתוספת של דבש יכול לעשות פלאים, אולם לא מדובר בתרופה אלא רק במיץ שנועד לסייע להתמודדות.

לסיכום, דרך שימוש בתרופות טבעיות כמו גם תרופות ללא מרשם ניתן בהחלט להתגבר על השיעול. עם זאת, במידה ויש החרפה חשוב לגשת לרופא לצורך בדיקות וקבלת תרופות.