עבור הורים, הטיפול בילדים והדאגה לבריאותם הפיזית והנפשית זה ככל הנראה הדבר החשוב ביותר. על כן, כאשר אחד מהילדים סובל חלילה אחת לכמה זמן מבעיה רפואית כלשהי, נרצה להעניק לו את הטיפול הטוב ביותר בזמן הקצר ביותר, כך שיוכל לחזור בהקדם האפשרי לבריאות מלאה וליציבות פיזית איתנה. כאשר ישנם מקרים קלים כמו שפעת או צינון או אפילו דברים מעט חמורים כמו חלילה שבר ביד או נקע ברגל – אנחנו יודעים שצריך לתת טיפול נקודתי לתקופה ממושכת ולאחריו מצפים שהילד/ה יחזרו לשגרה רגילה וטובה. עם זאת, כאשר מתגלה בעיה רפואית כרונית, כזו המצריכה ניטור קבוע, נטילת תרופות והתנהלות שונה בחיים, הורים רבים לא יודעים איך לגשת למשימה ולהתמודד איתה כראוי. אחד מהמצבים הללו הוא סוכרת הנעורים, מחלה כרונית אצל ילדים ומתבגרים בה גופם של החולים לא מפריש אינסולין לפירוק הסוכר והצטברות שלו עשויה להיות מסוכנת. הכנו מדריך מקוצר ומקיף עבור הורים לילדים סוכרתיים להתמודדות עם התופעה.

בדיקה וניטור

מייד נדבר באופן כללי על סוכרת הנעורים ועל התסמינים שלה, אך חשוב לומר קודם לכן כי החיים עם סוכרת מצריכים היערכות מיוחדת. בכל יום יש צורך לבדוק את רמות הסוכר בגוף ובמידה והן חורגות מהנורמה יש להזריק אינסולין שיפרק את עודפי הסוכר, ולאחר מכן יש לבצע בדיקה נוספת ולראות כי רמת הסוכר ירדה לטווח הנורמלי והתקין. על כן יש להצטייד במכשיר לצורך הבדיקה הזאת, בדוקרנים ובנייר מיוחד שמכניסים למכונה. זה משהו שצריך להיות אצל חולי סוכרת נעורים באופן קבוע ואם לא עושים זאת כדבר שבשגרה זה עלול להיות מסכן חיים.

מדריך להורים: איך מתמודדים עם סוכרת נעורים?

תזונה

באופן כללי כאשר מדובר על מחלת הסוכרת, השאיפה היא לתזונה שהיא בעלת ערך גליקמי נמוך ככל הניתן. באופן כללי מומלץ לאכול בעיקר פחמימות מלאות והרבה מאד ירקות ובפרט ירקות ירוקים (פחות פירות שגם בהם יש לא מעט סוכר) וזה משהו שכדאי להנחיל לילדים מגיל צעיר. נכון, ילדים אוהבים מאד סוכר באופן טבעי וקשה למנוע את זה מהם באופן טוטאלי. זה בהחלט בסדר אם הילד יאכל מדי פעם משהו מתוק (כמובן כאשר הערכה שלו צמודה אליו למקרה הצורך) אבל כן חשוב להבין שזה משהו שעדיף להמעיט בו ככל הניתן. באופן כללי סוכר זה לא הדבר הכי בריא שיש (כלומר, צריך אותו בכמויות קטנות יחסית ומרביתנו צורכים כבר בשעות הבוקר פי כמה מהכמות המומלצת היומית.

התמודדות חברתית

מהרגע הראשון עליכם להסביר לילד שלכם ולשדר לו בהתנהגות שלכם, שזה שיש לו סוכרת נעורים לא אומר שיש משהו חריג אצלו ושלא מדובר על מוגבלות. נכון, יש דברים מאתגרים והוא לא יוכל להתרחק מהבית מבלי להיערך מראש עם אינסולין וערכת בדיקה וכן יש את הנושא של הגיוס לצבא שלא מתאפשר לסוכרתיים, אך מלבד זאת אפשר לחיות חיים רגילים לחלוטין ובהחלט אין כאן משהו להתבייש בו, מדובר על מצב פיזיולוגי נפוץ ביותר.

איך לדעת שיש בעיה של סוכרת נעורים?

התסמינים כמובן משתנים ולא קבועים בכל מצב, אבל יש כמה דברים נפוצים כמו רעב מוגבר, צמא מוגבר, השתנה בכמות גדולה, ירידה במשקל שנובעת מכך שהגלוקוז לא מגיע לתאים וכן עייפות וחולשה גופנית.

כמובן שאלו יכולים להיות תסמינים של דברים אחרים, כך שבכל מקרה כאשר הילד חווה אחד או יותר מהדברים הללו מומלץ לגשת לרופא הילדים בהקדם האפשרי ולבחון את הבעיה לעומק מכמה וכמה כיוונים שונים. רק בריאות!

המידע מאתר Ynet.