בקרת הורים באינטרנט

השימוש ברשת האינטרנט מביא איתו ללא ספק תועלות רבות. מצד שני, הוא כרוך גם במגוון סיכונים. אם כך הדבר לגבי מבוגרים, זה נכון אפילו יותר לגבי ילדים ונוער. המענה לאתגר זה לסוגיו השונים, מכונה לעתים בשם בקרת הורים. אלה כמה נקודות חשובות שמרחיבות על כך, כולל דוגמה משרות עזר שימושי לנושא זה:

אנטי ספאם iGuard 

אנטי ספאם iGuard מספק דרך לפתור את אתגר הצורך בבקרת הורים. זאת, תוך כדי שליטה בתכנים בהם צופים באינטרנט, עם ניהול סינונים בהתאמה אישית ומניעת הורדה של נוזקות למחשב. מציע אותו ספק אינטרנט Itc כאחד משירותי הערך המוסף שלו. מוצר זה מבצע את עבודתו, באמצעות התעדכנות שוטפת, שימוש באינטליגנציה מלאכותית וביצוע ניתוח איומים מתקדם. השימוש באנטי ספאם iGuard מתבצע ללא צורך בהתקנה ותוכלו לנסות אותו למשך חודש בחינם.

תוכנה להתקנה מקומית

אפשרות נוספת לפתרון בקרה על הגלישה, היא להתקין תוכנה מקומית שעושה זאת, על גבי הסמארטפון של הילד, מחשב אישי, טאבלט וכדומה. זו היא גישה שונה מהפתרון שהצגנו קודם (אשר מציע ספק itc) ומורכבת יותר. היא דורשת רכישת תוכנה מתאימה והתקנתה בנפרד, על כל מכשיר ממנו הילד עשוי לגלוש. גם את עדכוני התוכנה תצטרכו לעשות בעצמכם, בכדי להבטיח תפקוד אופטימאלי שלה לאורך זמן.

מה זה עושה?

מה הפתרונות האלה עושים בפועל? ראשית, הם מנטרים את פעילות הגלישה ומסוגלים להתריע בפני ההורים, על מצבי סכנה. מדובר במצבים, בהם הילד גולש לאתר שידוע כמסוכן, או חשוף לתכנים לא מתאימים באתר כללי או שמתבצעת בדפדפן שלו פעילות מסוכנת אחרת. למשל קובץ נגוע בנוזקה, שהדפדפן מנסה להוריד מהאינטרנט אל המחשב. בעקבות זיהוי הדבר החשוד, עשויות להתבצע מגוון פעולות שונות. המערכת עשויה כאמור להתריע על כך בפני ההורים. היא עשויה לחסום גישה לאתר מסוים, לנטרל את השימוש באתר שבו נמצאים כרגע ועוד.

כיצד הדבר נעשה?

ישנם שני אופנים עיקריים, שבאמצעותם מושגת ההגנה. אופן אחד הוא זיהוי תכנים חשודים, על פי מילות וביטויי מפתח. אלה עשויים להיות ביטויים ומילות מפתח, אשר מרמזים על תכנים מתחומים שהם למבוגרים בלבד, כלי נשק, סמים וכדומה. בקיצור – כל מה שהייתם רוצים, שילדיכם לא ייחשפו אליו. זיהוי מילות וביטויי מפתח נמצא כיום ברמה טכנית גבוהה מאוד – במנועי חיפוש רואים זאת באופן שגרתי מזה שנים. כך שזה עובד לא רע, גם במסגרת פתרון בקרת הורים. אופן שני לביצוע ההגנה, הוא בשיטת הרשימות. כלי ההגנה מנהל רשימות של כתובות אתרים, אשר מוגדרים כמתאימים או לא מתאימים לגלישה. גישות הרשימות מאוד פשוטה ואפקטיבית, אך רק לגבי מה שהיא עושה. כלומר, רק לגבי אותם אתרים ספציפיים, שהמערכת מכירה תודות לרשימות. זו גישה שלא מספיקה בפני עצמה ואכן, לרוב היא מיושמת לצד שיטות הגנה נוספות. בשני המקרים, המערכות אמורות לפעול ברקע, מבלי להפריע לגלישה הרגילה.

גישה כוללת

מערכות בקרת הורים ממוחשבות מסוג זה מסייעות מאוד, מאחר שלא ניתן להשגיח על הילדים באופן רצוף. זה גם לא במקום – יש היבט חשוב של פרטיותם, שיש לכבד. נוסיף, שבכדי להשיג פתרון מלא, מומלץ לא להסתפק רק במערכת בקרת הורים ממוחשבת. יש להוסיף לכך הסברה מול הילדים, שימוש בתוכנות אבטחה איכותיות ומעודכנות ושימוש במערכת הפעלה ודפדפן, בגרסתם העדכנית ביותר.

לסיכום

שימוש בכלי עזר מסוג זה, יסייע לאפשר לילדים ליהנות מגלישה שימושית, מבלי שהיא תהיה מסוכנת.