מתכננים טיול משפחתי להודו בקרוב? אין ספק שאתם עומדים בפני חוויה בלתי נשכחת של פעם בחיים ואם אתם מתחילים להרגיש את ההתרגשות גואה, יש לכך סיבות מעולות. אחרי הכל מדובר במדינה ענקית שיש בה הכל מהכל. נופים עוצרי נשימה, מסלולי טיול בדרגות קושי שונות שמתאימים למשפחות, חופים אקזוטיים ופסטורליים שמאפשרים את הרגיעה המושלמת, אירועים תרבותיים שכנראה תכירו מקרוב בפעם הראשונה, וכל זה כמובן בעלויות הנמוכות שאפשר למצוא רק במקום הזה ומאפשרות לעשות טיול ארוך באמת ולא לחשוב כל רגע על הכסף. עם כל זה, חשוב מאד לזכור שעל מנת לנסוע להודו, יש לדאוג לכמה דברים בירוקרטיים חשובים בלעדיהם הנסיעה כלל לא מתאפשרת. דוגמא אחת לזה אלו החיסונים שיש לעשות שיגנו על בני המשפחה מפני חיידקים ונגיפים שלא קיימים כאן אצלנו בישראל. עוד דבר שחשוב מאד לזכור זה שעל מנת לנסוע ולטייל בהודו חייבים להוציא ויזות מתאימות לכל בני המשפחה ואנחנו רוצים להסביר כעת על הדרכים השונות לעשות זאת. מאחלים לכם טיול מהנה ומגבש!

הוצאת ויזה באינטרנט

נתחיל דווקא באפשרות הזאת מפני זאת האפשרות הנוחה והמשתלמת יותר. קודם כל חשוב להבין שבאופן הזה אין צורך לצאת בכלל מהבית ואפשר להוציא את הוויזה מכל מקום בעולם. זה נוח כשאנחנו נמצאים כאן בישראל ורוצים להוציא ויזות לכל בני המשפחה ונוח במיוחד אם למשל טיילנו כבר במזרח והחלטנו להאריך את הטיול כדי לבקר בהודו. החיסרון היחיד הוא שמדובר בוויזה שמאפשרת שהייה רצופה של 90 יום בלבד. עם זאת ויזת התייר הזו תקפה ל-5 שנים מרגע שמקבלים אותה ואין כל הגבלה על מספר הכניסות, כך שאם החלטתם לצאת לטיול ואחרי שלוש שנים אתם מעוניינים בביקור נוסף אתם לגמרי יכולים לעשות זאת. תהליך ההוצאה הוא פשוט ומהיר ולרוב הוויזה מתקבלת במייל לאחר כחמישה ימים מרגע הגשת הבקשה. מי שפחות מסתדר עם האינטרנט והאתר של שגרירות הודו, יכול בהחלט לפנות לחברות מקצועיות שעוזרות בתהליך ההנפקה דרך האינטרנט תמורת עמלה סמלית בלבד. אם אתם מעוניינים באפשרות השנייה והנוחה פחות, אפשר לגשת לשגרירות הודו בשעות הפתיחה ולהוציא את הדרכון שם. בואו ננסה להבין איך זה עובד ולמה זה כדאי פחות.

מתכננים טיול משפחתי: כל הדרכים להוציא ויזה להודו

הוצאת ויזה בשגרירות הודו

ראשית חשוב להבין כי תהליך הוצאת הוויזה דרך שגרירות הודו, בניגוד למרבית המדינות אחרות בעולם, לא נעשה הלכה למעשה דרך שגרירות הודו, אלא דרך חברה חיצונית שזוכה במכרז בכל מדינה ומקבלת את האפשרות לעשות זאת. מה שצריך לעשות זה בעצם למלא טפסים באינטרנט ולהגיע איתם לאחד מסניפי ש.מ אשרות בירושלים, תל אביב או חיפה. אי אפשר לקבוע תור וצריך פשוט להגיע לשעות הפעילות. המחיר של הוצאת ויזה באופן הזה הוא 435 שקלים ובמרבית המקרים תקופת הזמן שניתנת היא של חצי שנה בלבד, כאשר היא נכנסת לתוקף מרגע הנפקתה ולא מרגע ההגעה שלכם להודו. כמו כן הזמן שלוקח לקבל את הוויזה באופן הזה הוא בין חמישה לשבעה ימי עסקים.

לסיכום – אתם יכולים לראות בעצמכם שאופן הוצאת הוויזה המשתלם יותר הוא דרך האינטרנט. בכל מקרה תדרשו למלא טפסים בעצמכם, ככה שאין ספק שעדיף לנסות לעשות את זה אונליין ואפילו להיעזר בחברות שנותנות את השירות הזה, שגם לאחריו תגלו שמדובר במחיר משתלם יותר.

זכרו שאין מה לחשוש ושתהליך הוצאת הוויזה להודו הוא פשוט יחסית, ככה שאפשר להתחיל להתכונן לטיול.