מעבר דירה הוא לא תהליך פשוט, וברוב המקרים הוא גם כרוך בעלויות גבוהות, שכוללות בין היתר את הובלת הדירה, התשלום לסבלים, רכישת ציוד לאריזה ועוד. איך ניתן לחסוך בעלויות המעבר? ריכזנו בעבורכם כמה טיפים חשובים. לגזור ולשמור.
הובלות: אפשר גם לבד?
תחילה, כדאי להבין האם אתם באמת זקוקים להובלה עבור הדירה או לא. אם יש לכם ציוד רב, רהיטים כבדים ולא מעט קרטונים, מוטב לשקול להיעזר בחברת הובלות, ורצוי לסגור עמם מחיר מראש. איך ניגשים לזה? ראשית יש להכין רשימה של כל הציוד בבית, לרבות כמות הקרטונים הצפויה. לאחר מכן, פנו אל חברות הובלות שונות וקבלו מהם הצעות מחיר שתואמות לכמות הציוד שתרצו להוביל. ככל שתקדימו לסגור – כך תקבלו הצעות מחיר משתלמות יותר. כמו כן, לכמות המובילים יש משמעות, משום שלרוב נהוג להעניק טיפ לכל מוביל. כדאי לסגור גם את זה מראש מול האחראי, ואף לבקש כמות מינימלית של מובילים. את כל הדברים הללו עגנו בחוזה, לכל מקרה שלא יהיה.
אם אין לכם הרבה ציוד, בהחלט תוכלו לבצע הובלה עצמית, גם אם רק לחלק מהציוד שלכם. למשל את הרהיטים הכבדים להשאיר למובילים, ואת כל הקרטונים להוביל בעצמכם – זה חוסך עלויות ומבטיח שלא תצטרכו לשבור את הגב במהלך ההובלה. כדי לעשות זאת על הצד הטוב ביותר, כדאי לבצע השכרת רכב מסחרי באתר suncar, כך תוכלו להעמיס על הרכב כמה שיותר ציוד ולבצע את ההובלה באופן המיטבי.
הובלה עצמית אינה מתאימה לכל אחד. משפחות שיש להן ציוד רב, יתקשו לעשות זאת, אבל זוגות צעירים, משפחות קטנות או יחידים, בהחלט יוכלו לבצע הובלה עצמית (גם אם חלקית) ולחסוך בהוצאות באופן משמעותי.
קרטונים לאריזה? אין צורך לשלם על כך
נכון, יש לא מעט מקומות שישמחו למכור לכם קרטונים חדשים למעבר דירה, אבל בהחלט תוכלו למצוא קרטונים משומשים, וכך מצד אחד לחסוך בעלויות ומצד שני – לשמור על הסביבה (שזה לא פחות חשוב). היכן מוצאים קרטונים? יש כמה דרכים:
- פרסמו בקבוצות פייסבוק ייעודיות של מעברי דירות או בקבוצות מקומיות. יש לא מעט אנשים שבדיוק סיימו לפרוק, וישמחו להעביר אליכם את הקרטונים שלהם.
- בכל קניון יש מתחם להשלכת קרטונים שמיועד עבור חנויות שמקבלות סחורה. תוכלו להגיע למתחם ולאסוף את כמות הקרטונים שנחוצה לכם.
- יש סופר או מכולת סמוך לביתכם? בקשו מהאחראי לשמור לכם מספר קרטונים, אך דאגו לאסוף אותם באותו יום.
ניירות משי או שקיות פצפצים? אפשר גם בלי
ניירות משי עולים לא מעט כסף, והם מיועדים לאריזת אלמנטים שבירים, בדיוק כמו דפי פצפצים. כדי להימנע מרכישת מוצרים שבין כה וכה ילכו לפח לאחר המעבר, תוכלו לעטוף את הפריטים השבירים בבגדים, שמיכות, ציפיות ובדים נוספים.
ומה לגבי מסקנטייפ או נייר עטיפה כחול לעיטוף רהיטים? ובכן, תוכלו לרכוש את המסקנטייפ בחנויות הסטוק השונות, אמנם מדובר בחיסכון של מספר שקלים בודדים, אבל עדיין. נייר העטיפה הכחול הוא למעשה פלסטיק שנצמד לרהיטים ושומר שלא יינזקו. בגלל שאותו פלסטיק נזרק לפח בתום השימוש, כדאי להמעיט את השימוש בו ולנסות למצוא פתרונות חלופיים, פחות מזהמים ויותר זולים.
זמן נהדר לסדר את החפצים… ולהעביר הלאה!
מעבר דירה הוא זמן מעולה לעבור על כל החפצים שיש ברשותכם, לסדר ולמיין ולהחליט מה נשאר ומה מעבירים הלאה. בין אם תבחרו למסור, לתרום או למכור – זה יסייע לכם להעביר פחות חפצים, וגם להיכנס לדירה החדשה עם קצת פחות פריטים.
כיום יש לא מעט קבוצות מצוינות למסירה או מכירת פרטי יד שנייה, ובהחלט תוכלו להעביר את הרהיטים והציוד שלכם הלאה. מעוניינים לתרום? בררו אילו עמותות קיימות באזורכם והיכן ישנן נקודות איסוף. כמו כן, תוכלו להעביר ציוד למשפחות מעוטות יכולת או מבוגרים עריריים.
ארזו נכון וחסכו בעלויות
יש כמה וכמה דרכים לחסוך בעלויות מעבר דירה, בין אם תבחרו להוביל את הציוד בעצמכם, להיפטר מחפצים ישנים שאין לכם צורך בהם או לאסוף קרטונים משומשים לטובת האריזות. מעבר דירה יכול להסתכם בכמה אלפי שקלים, ואם ישנה אפשרות לחסוך בעלויות – אז למה לא?
בהצלחה.