רשלנות רפואית בילדים היא תביעה מורכבת הדורשת קבלת ליווי וייצוג משפטי לכל אורך התהליך. מדוע ומה חשוב לדעת אודות ההתמודדות עם הרשויות לצורך מימוש זכויות? להלן המדריך המלא.

הגשת תביעה בתחום רשלנות רפואית בילדים: ייצוג משפטי הכרחי

לא מעט הורים נמנעים מלגשת לעורך דין ולהגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, בעקבות סבך הבירוקרטיה הכרוך בהגשת התביעה. בהתאם לכך, ההורים מונעים את מימוש הזכויות של ילדיהם. תביעות מסוג זה הן תביעות שכיחות המוגשות לפתחי בית המשפט לצורך קבלת הכרעה האם הטיפול או האבחון הרפואי אותו קיבל הילד התבצע ברשלנות מצד הצוות הרפואי, ובעקבות כך נגרם לו נזק. זה הזמן להסביר כי מדובר בתביעה בעלת מאפיינים בירוקרטים מובהקים, בעיקר בשל העובדה כי נדרש להגיש מסמכים ואף לקבל אסמכתאות מרשויות המדינה הכוללות בין היתר את המוסד לביטוח לאומי ומס הכנסה. ליווי מצד עורך דין הוא חיוני להצלחת ההליך, בשל היותו איש מקצוע המאפשר לכם כהורים להימנע מסבך הבירוקרטיה, ולאפשר לו לבצע את ההליך באופן המשקף את האינטרסים של ילדכם. בשל כך, ניהול הליך של תביעת רשלנות רפואית חייב להתבצע באמצעות יצירת קשר עם עורך דין המתמחה בתחום, לצורך בניית התיק והתמודדות עם הרשויות.

רשלנות רפואית בילדים מדריך להתמודדות מול רשויות המדינה

קביעת אחוזי נכות – מרכיב משמעותי מתמהיל התביעה

חלק משמעותי מהתביעה כולל את היקף הנזק שנגרם בעקבות הרשלנות הרפואית לכאורה בהתאם לאחוזי נכות. את אחוזי הנכות קובעת וועדה של המוסד לביטוח לאומי, בהתאם לדרגות הנכות. הועדה מתכנסת לבחון את פרטי המקרה מבחינה רפואית, ובהתאם לכך מקבלת החלטה לגבי אחוזי הנכות. ככל שאחוזי הנכות גבוהים יותר, כך יהיה גם גובה הפיצוי אשר עשוי להגיע לעשרות אלפי שקלים ולעיתים גם מיליונים. אולם, לא פעם בשל הגשת טפסים שגויה או אי ידיעה של כיצד מתנהלת הוועדה מובילה לקביעת אחוזי נכות נמוכים אם בכלל, ולכן הורים שמתייצבים בוועדה יוצאים מאוכזבים ואף לעיתים מוותרים על ההליך המשפטי. לכן, חשוב מאוד להגיע מוכנים לוועדה עם דו"ח מטעם רופא מומחה שבדק את הילד ויכול לאשר כי אכן בעקבות הטיפול/אבחון התרחש נזק כמו גם לקבוע מהו ההיקף וכיצד הרשלנות לכאורה תשפיע על הילד בעתיד.  נוסף לכך, רצוי להתכונן מראש לשאלות הוועדה באמצעות שיחות עם הורים שעברו את התהליך כמו גם בפגישה אל מול עורך דין.

נזק ממון

ההתמודדות אל מול מס הכנסה ידועה כלא פשוטה, והיא מורכבת עוד יותר כאשר מדובר ברשלנות רפואית בילדים. בהתאם להערכת הפיצויים, נלקחים בחשבון גם נזקי ממון הכוללים הוצאות אותן הוצאתם בעקבות הרשלנות, כאשר על אותן הוצאות ניתן לדווח לפקיד שומת המס. לפני הגשת הטפסים מומלץ להיכנס לאתר רשות המיסים ולקרוא את ההוראות, מתוך מטרה להגיש את המסמכים ולקבל בהתאם לכך החזר, במידה ואכן התביעה התקבלה.