תוכנת הקראה לוויקיפדיה ללקויי ראייה

בעבור ציבור העוורים ולקויי הראיה בישראל ובעולם כולו, החיים עשויים להיות בהחלט מאתגרים. לא כל מקום הוא מונגש לחלוטין ולא כל פעילות שהיא טריוואלית וברורה לנו, מתאפשרת למי שלא רואה כמו שצריך. למרבה המזל, כשמדובר בכלים טכנולוגים, היום יש פתרונות לא רעים במיוחד ללקויי ראייה, וכשמדברים באופן ספציפי על האפשרות לקרוא טקסטים שונים, יש בהחלט מה לעשות. תוכנות הקראה ללקויי ראייה הן כלי מצוין שבהחלט יכול לעזור לקרוא טקסטים שונים, בין אם בוויקיפדיה או באתרים אחרים. הנה סקירה קצרה על כל הדבר הזה ואיך בדיוק הוא עובד.

מה זה בכלל תוכנת הקראה?

ובכן, הקונספט היא די פשוט ומובן. מדובר בתוכנה שמזהה את הטקסט שנמצא באתר מסוים או במסמך כלשהו ופשוט מקריאה אותו בקול על מנת שניתן יהיה לדעת בדיוק מה כתוב. יש עוד אפליקציות מתקדמות לשימושים ספציפיים כמו למשל קורא שטרות המאפשר לכוון את מצלמת הטלפון ישירות אל שטר כלשהו והקול שבוקע אומר באיזה שטר מדובר. עם זאת, התוכנות הבסיסיות והנפוצות יותר מתמקדות בהקראה של טקסטים מאתרים שונים כמו וויקיפדיה כמובן.

למי זה מתאים?

התוכנות הללו מתאימות לכל לקויי הראייה והעיוורים באופן כללי. מי שמסתייע על בסיס יומיומי ברשת ואוהב לקרוא הרבה טקסטים, בהחלט יפיק לא מעט מהתוכנות הללו. עם זאת, מי שלא גולש הרבה ולא קורא הרבה טקסטים, יכול להיעזר בחברים ומכרים ולא להשתמש בתוכנה. אגב, גם אנשים שלא רואים טובים אשר יכולים לקרוא אבל מעדיפים להימנע ממאמץ מיותר יכולים בהחלט להשתמש בתוכנות הללו. חשוב לדעת שיש תוכנות מצוינות חינמיות, אז חבל לא לנצל את האופציה אם אכן יש צורך כזה.

איזה תוכנות קיימות כיום בשוק?

ובכן, יש לא מעט תוכנות כאלה ומן הסתם לא נדבר כאן על כולן, אבל הנה כמה מהמרכזיות והמובילות שבהן:

כמובן, יש עוד לא מעט תוכנות וחלקן אף חינמיות. שימו לב שאלו לא תמיד הכי טובות ולא יודעות להקריא את הטקסט כראוי, אבל הן בסדר גמור לשימוש נקודתי. אם אתם משתמשים הרבה במחשב וקוראים הרבה טקסטים בכל יום, אנו ממליצים לרכוש תוכנה חזקה ואיכותית.