מחפשים משהו כיף לעשות עם הילדים? אם גם אתם מיציתם את כל משחקי הקופסא, ראיתם כבר את כל סרטי דיסני בכל הגרסאות וכבר לקחתם אותם לטייל במקומות יפים, יכול מאד להיות שהגעתם לנקודה שכבר נגמרו לכם הרעיונות לחידושים ואלתורים. מה עושים? יש לנו את הרעיון המושלם בשבילכם – בישול משותף שזו חוויה עם הרבה מאד יתרונות. קודם כל מדובר בפעילות משותפת מגבשת, זה מלמד את הילדים להיות עצמאיים ולהכין אוכל בעצמם, ובסופו של התהליך אתם מסיימים עם מנות טעימות שאפשר לאכול ביחד. יחד עם זאת, חשוב מאד לבחור במתכונים פשוטים יחסית וכאלה המאפשרים לערב את הילדים בצורה פעילה באמת. הנה רעיונות לכמה כאלה.
מאפינס בננה ושוקולד
רעיון למתכון נפלא שילדים מאד אוהבים, רק חשוב לשים לב שצריך מיקסר בתהליך, וניתן לבחור מיקסר לפי הסקירה באתר mylist.
המצרכים שאתם צריכים זה בננות (עדיף בשלות יותר), חצי כוס סוכר לבן, ביצה אחת, רבע כוס שמן, 150 גרם שוקולד צ'יפס, מיכל שמנת חמוצה, 15 גרם אבקת אפייה, חצי כפית תמצית וניל וקורט מלח. מחממים את התנור מראש ל-175 מעלות ובקערה נפרדת מנפים ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים. במיקסר נערבב את הביצה, הסוכר, הווניל ולאחר מכן נוסיף אל תערובות הקמח. אל תוך המיקס הזה נוסיף את הבננות המעוכות ונערבב עד לתערובת אחידה. את הבלילה נשים בתבניות ונכניס לתנור ל-15-20 דקות.
כדורי שוקולד
מדובר במתכון האולטימטיבי לילדים וכזה שממש לא מסובך להכין. כל מה שצריך זה ביסקוויטים מעוכים, מעט חלב וקקאו מומס או שוקולד מריר מומס. את כל הבלילה הזו מועכים ומערבבים היטב בידיים ולאחר מכן יוצרים כדורים גדולים ומניחים על מגש עם נייר אפייה עליו. מי שרוצה יכול לגלגל לפני את הכדורים בקוקוס, סוכריות שוקולד או סוכריות צבעוניות וזה משהו שילדים בהחלט אוהבים לעשות. שימו לב שיש כאן הזדמנות לערב את הילדים באופן פעיל בכל שלבי התהליך שכן אין צורך בחיתוך או הדלקת אש בתהליך.
קציצות דגים או עוף
אם אתם רוצים לצאת מעט מגזרת המתוקים ומעוניינים ללמד את הילדים בישול של מנות עיקריות, קציצות זה דבר נפלא להתחיל איתו, שכן הן מאפשרות מגע עם האוכל ולמידה משמעותית. רכשו חצי קול חזה עוף או פילה דג (דג הוא בעצמו בסיס למתכונים טובים) שאתם אוהבים וטחנו אותו בבלנדר. שימו לב שאתם עושים את החלק הזה ולא הילדים כי זה בהחלט יכול להיות מסוכן.
הוסיפו לדג/עוף הטחון גם כוסברה קצוצה, בצל קצוץ, ביצה אחת (שהילדים יכולים לשבור) ו-2 פרוסות לחם שהרטבתם במים (גם את זה הילדים יכולים לעשות). הוסיפו תבלינים כמו מלח, פלפל, תבלין לקציצות, בהרט, שום כתוש וכן הלאה ותנו לילדים לערבב את הבלילה עם הידיים. יכול להיות שבהתחלה הם ייבהלו ויסלדו מכך, אבל רוב הסיכויים שתוך דקות הם דווקא ייהנו מהתהליך. הכינו קציצות והניחו על מגש עם נייר אפייה משומן והכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לחצי שעה בערך. אפשר להגיש עם אורז, קינואה, בורגול או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
כללי בטיחות
שימו לב שעל אף שמדובר בחוויה מהנה, אם לא ניגשים לכך בזהירות הנדרשת זה עלול להיות מסוכן. הקפידו במיוחד על שלושת הכללים הבאים:
- בלי פעולות מסוכנות: חיתוך, שימוש באש ותפעול על מכשירים חדים עשו תמיד בעצמכם.
- אל תשאירו אותם לבד: גם אם מדובר בבישול פשוט לכאורה.
- שמרו על הסדר בתהליך: ככל שמטבח יהיה מסודר יותר, כך הסיכוי לתאונות ירד.
בהצלחה ובתאבון!